Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

schildersschilderstromingen
handschriftenbewegingenkunst per land

 

cursussen met een mix van KUNST/CULTUUR/GESCHIEDENIS voor Volks Universiteiten, bibliotheken, verenigingen of clubs die een culturele avond(en) willen organiseren.

Cor van Vliet heeft een uniek stuk gereedschap in handen om kunstliefhebbers extra van hun hobby te laten genieten.

Het gaat om dia-presentaties (diaporama’s) in overvloeitechniek en muziek die de beschouwers meevoeren in het wonderschone land van architectuur, beeldhouwkunst en schilderkunst.

De indringende scherpte en kleurintensiteit van het medium is tot op heden onovertroffen. Vooral de detailopnames van de gotische kathedralen zijn dermate adembenemend dat ze in veel gevallen de werkelijkheid overtreffen.

Met het oog onzichtbare uitsnedes van het gebrandschilderd glas doen de Middeleeuwen herleven. Ook de minutieuze wijze waarop monnikschrijvers hun eenvoudige gereedschap hanteerden doet de tegenwoordige mens versteld staan.

Naast de architectuur en beeldhouwkunst zijn schilderstromingen en individuele schilders in tal van diaporama’s vastgelegd. De stromingen variëren van Vlaamse Primitieven tot de expressionisten van Die Brücke en Der Blaue Reiter. Onder de schilders zijn namen als Rembrandt, Goya, Turner en Van Gogh.

In een compleet andere context staan de diaporama’s over de Katharen en de Tempeliers. Historisch van karakter en benaderd vanuit de kunst, snijden de onderwerpen gevoelens aan die mensen tot op de dag van vandaag in het hart raken.

De diaporama’s kunnen als cursus (reeks avonden) of eenmalige presentatie/lezing plaats vinden. Het enige dat wordt verlangd is een lichtdichte ruimte. Voor alle benodigde apparatuur wordt gezorgd (inclusief projectiescherm en geluid).

Het actuele cursusaanbod vindt u hier.